Culinair hitteplan van Culyweb.nl

Culinair hitteplan: met deze 9 tips kom je de warme dagen zeker door!

Momenteel stijgt het kwik in Nederland en een groot deel van de wereld. Voor inwoners van het grootste deel van de wereld is dit peanuts, maar wij raken er al snel lichtelijk van in paniek. Om de komende dagen door te komen stelden we een culinair hitteplan samen met 9 handige tips.

1. FLESJE WATER IN DE VRIEZER
Bijna net zo oud als de weg naar Rome, maar zó effectief: leg elke avond een fles(je) water in de vriezer. Zo weet je zeker dat je in ieder geval de ochtend doorkomt en je water goed koud blijft.

2. LICHTE GERECHTEN
Op warme dagen als deze hebben we steevast de behoefte aan lichte gerechten zoals (koude) soepen en salades. Bedenk van tevoren wat je gaat maken en neem het desnoods mee naar het park, tuin of strand. (Kijk voor lekkere recepten op de website van Culy!)

3. LET OP JE BROODBELEG
Wij zijn dol op vleeswaren op brood, maar wanneer het steeds warmer wordt moeten we hier ook goed mee oppassen. Haal bijvoorbeeld liever geen filet americain of tartaar, en ook kipfilet, ham en andere vleeswaren kun je beter mijden (zeker als je ze ‘s ochtends al smeert).

4. WATER MET EEN SMAAKJE
Uitdroging is het grootste gevaar bij hoge temperaturen, dus let goed op je vochtinname. Zet bijvoorbeeld een karaf met munt, citroen en fruit op tafel, en vul voor aan met water en ijsblokjes.

5. OP NAAR BUITEN!
Klaar met werk, school en andere verplichtingen? Ga dan vooral lekker naar buiten en neem de lekkere drankjes en hapjes mee. Bang dat je drankjes niet koud worden of blijven? Vul dan een emmer met ijsblokjes, zodat je zeker weet dat ze koel zijn.

6. ZET EEN WEKKERTJE
Ben je bang dat je met bovenstaande tips als nog niet voldoende drinkt? Zet dan om het half uur een wekkertje en drink een glas water. Ook fijn: zet een grote fles water in de koelkast, zodat je water heerlijk koud is.

7. EEN SCHEUTJE MINDER IN JE COCKTAIL
Veel drinken als het warm is, is goed, maar pas wel op met alcohol. Niet alleen ben je in de hitte snel geneigd om meer te drinken, ook wordt de alcohol sneller door je bloed opgenomen omdat het sneller gaat stromen.
Daarbij is alcohol ook vochtafdrijvend. Dus: óf een scheutje minder, óf wissel je cocktail af met een glaasje water.

8. DE VENTILATOR IS JE BESTE VRIEND IN DE KEUKEN
Of je nu op vakantie of thuis in je eigen keuken staat: koken met hoge temperaturen is geen pretje. Haal daarom je ventilator van de zolder of slaapkamer en zet hem in je keuken.

9. IJSJES
Eén van de lekkerste manieren om verkoeling te zoeken is (naast een duik in de zee) een ijsje. Maak ze zelf (met yoghurt, room of fruit) of haal ze bij je favoriete ijssalon.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *