Schuldvrije Chocoladetaart

Wij zijn dol op chocoladetaart. Wie niet? Maar ieder pondje komt door het mondje… Dus gingen we op zoek naar een gezond alternatief wat zou passen in ons koolhydraatarm/suikervrij dieet en het resultaat was verrassend lekker.

Voor de bodem heb je nodig:
200 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten)
3 eetlepels kokosolie
6 dadels (even de pitten eruit voordat je ze in de blender gooit)

Je maalt de noten fijn, voegt de dadels en de kokosolie toe en als je dan deeg hebt… dan verdeel je dit over de bodem van een springvorm van 23 cm en zet deze 15 minuten in de vriezer.

Dan gaan we bezig met de ‘rest’ van de taart.

Je hebt nodig:
4 rijpe avocado’s (rijp is erg belangrijk)
6 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels agavesiroop
3 eetlepels kokosolie
2 eetlepels vanille extract
2 eetlepels steviapoeder

Vanille extract en steviapoeder is naar smaak. Niet alle avocado’s zijn even groot.. dus even mengen, toevoegen, proeven en dan bijstellen.

Doe alle ingredienten in de blender/foodprocessor totdat je een mooie gladde mousse hebt. De mousse verdeel je over de bodem. Zet de taart 5 uur in de koelkast.

Onze springvorm was een beetje groot, waardoor je een heel laag taartje krijgt. Als je springvorm te klein is.. dan is de taart waarschijnlijk een stuk hoger maar ook erg machtig. Wij hebben het opgelost door slagroom op te kloppen (beetje stevia erin) en dit over de chocolade te verdelen (voor het serveren) en af te maken met plakjes banaan.

Inspiratie: blondengezond.wordpress.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *