Bloemkool 2.0: bloemkoolrijst

Voor de koolhydraatmijdende dieetgoeroes onder ons: bloemkoolrijst ligt kant en klaar in de winkelschappen. Wat een heerlijk idee toch? Dat je niet meer met een dunschiller courgettepasta hoeft te maken, een keukenmachine nodig hebt voor bloemkoolrijst… Nu is een koolhydraatarmdieet nog makkelijker vol te houden. Bloemkoolpizza’s zijn bijvoorbeeld heerlijk. Smaakt echt prima, niet naar bloemkool en scheelt zoveel koolhydraten en calorieën! Alleen het maken van de bodem… Wat een werk! Met kant en klare bloemkoolrijst scheelt het al de helft.

Dit recept vonden wij op Allerhande.nl:

Snel­le bloem­koolome­let met roer­bak­groen­ten
4 eieren
200 g bloemkoolrijst
3 el olijfolie
380 g Aziatische wokgroente

Klop de eieren los en meng met de bloemkoolrijst. Voeg eventueel zout toe. Verhit in 2 koekenpannen elk een eetlepel olie (bij 2 personen). Verdeel het eimengsel over de pannen. Draai het vuur laag en laat het ei in 5 min. stollen. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de groentemix 3 min. op hoog vuur. Leg de omeletten op de borden. Verdeel de groente over 1 helft van de omeletten en klap de omeletten dubbel over de groente.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *