Mie taart

Ik kan wel zeggen dat ik, nu het nieuwe jaar begonnen is, weer met de slanke lijn bezig ben… maar dan lieg ik. Eigenlijk start ik zo’n zes keer per jaar met een dieet. Of het nu koolhydraatarm is,  caloriearm of gewoon niet meer snoepen, na een tijdje komt de klad erin. Dan gaan we (ja, thuis heb ik er nog één zitten die fanatiek meedoet) weer een paar weken helemaal los, zien we de weegschaal op tilt slaan en besluiten we toch maar weer op maandag te beginnen. Nooit op zaterdag of zondag, nee maandag gaan we er weer tegenaan. Omdat ik gewoon van lekker eten hou en af en toe een snoepje wil of taart of iets anders lekkers.. Kies ik nu voor slanke recepten, met weinig calorieën, maar dus wel met koolhydraten. Zo kwam ik deze Mie taart tegen op Allerhande.nl. En het resultaat mocht er zeker zijn! Ik heb de garnalen vervangen voor kipblokjes.

Ingrediënten

Bereiden

Oven op 200 °C voorverwarmen. Mie boven 2 liter kokend water breken. Pan van vuur halen en mie 4 min. laten staan. In vergiet overgieten. Courgette wassen en in stukjes snijden. In wok olie verhitten en knoflook boven olie uitpersen. Courgette en wokgroenten toevoegen en 4-6 min. roerbakken. Eieren loskloppen. Teriyakisaus (uit schaal wokgroenten) en garnalen toevoegen en meeverwarmen. Pan van vuur halen en mie en eieren erdoor roeren. Het geheel in quichevorm scheppen. Mietaart afdekken met aluminiumfolie en in midden van oven in ca. 25 min. laten garen.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *