Gedichtenbundel Tim Hofman

Tim Hofman kennen we natuurlijk allemaal. Als BNN-presentator (Je Zal Het Maar Hebben), vaste gast bij ‘De Wereld Draait Door’ en winnaar van Wie Is De Mol 2016 ben je hem vast en zeker ergens tegengekomen. Tim blijkt ook over dichttalent te beschikken! Zijn debuutroman is nu verkrijgbaar. Van grappige rijmpjes en woordspelingen tot lyrische gedichten over de liefde, de maatschappij en de dood. ‘Soms light verse, soms klassiek. Soms makkelijk, soms een puzzel. Soms zwaar, soms licht. Maar elke keer raakt het iets. Een beetje om te lachen, een beetje om te huilen.’ (aldus de tekst op de achterkant ;)).

Bestel hier de debuutroman van Tim Hofman. 11.000 mensen gingen je al voor en dat op dag 1! >>>

Een paar voorbeelden:

Punchline

Dat er in iedere pacifist
een passie voor vuisten zit

Tijdelijk

Gelukkig stierf hij
op de laatste dag
van zijn leven

Elk ietsje eerder
was zonde geweest,
al was het maar
heel even.

Mijn ex-vriendin had anorexia en ik had
daar last van (fictie)

Terwijl jij calorieën telt
en weer prevelt van te veel,
raakt je geest verder bekneld
in wat je lichaam niet meer wil.

Werpt een holle blik naar mij,
voelt voor beiden veel te vol
van honger of verdriet, gezicht
uit zicht, zo eist de tol.

Ik heb mijn heil in jou geteld,
het was niet meer genoeg
en heb je het gebrek verteld,
waarop je mij toen vroeg:

‘Ga je bij me weg?’ Ik zei:
‘Ik kan niet meer, ben leeg.
‘t Is niet zozeer jouw gewicht,
maar wat je ziekte weegt.’

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *