Het perfecte dieet

Bestaat het perfecte dieet? Wat is de ideale manier om af te vallen en de kilo’s kwijt te blijven? Het antwoord verschilt per dokter, diëtist en afvalgoeroe. Nog geen twee weken geleden werd ik aangesproken door een lieftallige jongedame die verbazend goede resultaten had geboekt met het gebruik van vitaminepillen (Juice Plus+). “Neeeeee, ik kan gewoon alles blijven eten hoor. Ja, je moet wel drie dagen ontgiften, maar daarna is het super makkelijk vol te houden en mag je zelfs popcorn”. Op de achtergrond zit haar collega een bak popcorn weg te kanen van het grootste formaat. Ik neem geïnteresseerd een flyer aan. Wie weet…

Thuis aangekomen bekijk ik de website en schrik ik al snel van de prijzen. Net zoals bij Cambridge (ook ooit gedaan) gaat er aardig wat geld zitten in de verschillende sapjes, pilletjes en andere dieetdingetjes. En natuurlijk is het goedkoop als je alleen woont en verder niets hoeft te kopen aan boodschappen. Maar mijn gezin wilt wel eten en ik heb ook nog boodschappen nodig zoals wc-papier, kattenvoer, noem maar op. Kortom: je bent bakken met geld kwijt.

Wat mij op dit moment goed bevalt (al mag het best iets sneller gaan) is koolhydraatarm eten. Ik vind het leuk om creatief met eten bezig te zijn. Dat je van een bloemkool rijst kunt maken, of een pizzabodem… Spaghetti van courgette, ovenschotels met pompoen, paprika en chorizo. Ik mis niet eens pasta of brood. Ik vind vooral de tussendoortjes soms lastig omdat ik geen grote fruiteter bent, maar de plakjes worst en kaas ‘s avonds, die gaan er wel in! Om een lang verhaal kort te maken dacht ik goed bezig te zijn totdat ik dit bericht las op Facebook:

De Australische Andrew Taylor begon dit jaar met een extreem dieet. Van een verslaving aan ongezond eten, ging hij over op alleen nog maar aardappels. Het leverde hem veel kritiek op, maar Andrew hield vol. En met resultaat.  Hij at de aardappels gebakken, gekookt, gepoft, gepureerd en maakte er zelfs pannenkoeken van. Daarmee is hij al 50 kilo afgevallen. 

Nu lijkt alleen aardappelen mij erg saaie kost, maar met deze feiten blijft er weinig overeind van mijn nieuwe levenswijze 😉 Zit ik dan braaf aardappelen, pasta, rijst en brood uit mijn menu te schrappen hahaha. Ooit zal ik slank zijn! Ooit.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *