Amerikaanse Oreo Cheesecake

De verkiezingen zijn achter de rug.. de wereld is in rep en roer. Donald Trump wordt de nieuwe Amerikaanse president. Is dit goed nieuws? Was Hillary een betere keuze geweest? Of was de uitslag hoe dan ook slecht geweest voor Amerika en voor Nederland? We gaan het meemaken. De tijd zal het leren en tot dan.. gaan we genieten van al het goede van Amerikaanse bodem zoals de cheesecake en natuurlijk Oreo’s! Dus vandaag een recept om van te genieten terwijl de wereld om je heen instort of niet natuurlijk.

Je hebt nodig:

Je maakt het als volgt:

  1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep de helft van het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een egale laag.
  2. Doe de roomkaas en yoghurt in een kom en pureer met een staafmixer. Snijd de witte chocola fijn en schep voorzichtig door het mengsel. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem. Verdeel de rest van de koekkruimels over het roomkaasmengsel en druk voorzichtig glad.
  3. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem de cheesecake uit de koelkast en haal de taart uit de springvorm Schuif voorzichtig met een brede spatel de cheesecake op een bord. Leg op de bovenkant van de taart nog een bord en draai om.

(recept: Allerhande. foto: Jane’s Patisserie)

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *