Zoete Zuurkoolquiche

Het is winter. De eerste grondvorst is gemeten. Tijd voor zuurkool. Om een beetje in de Duitse (Luxemburgse) sferen te blijven hebben wij vanavond een zuurkoolquiche gemaakt. Het maken was verrassend makkelijk.. de smaak was naar mijn zin te zoet. Het zure van de zuurkool verdween volledig. Een beetje een pittige bite had er nog wel in gemogen.

Wat heb je nodig?
Ik heb een blikje croissantdeeg gebruikt (bladerdeeg is misschien geschikter om het minder zoet te krijgen)
125 gram slagroom
5 eieren
Katenspek
Zuurkool
1 blik ananasschijven
Half zakje jong belegen geraspte kaas.

Bekleed een quichevorm of ovenschaal (ik had geen quichevorm) met het deeg. Daarom leg je plakjes spek en de uitgelekte zuurkool. Sluit af met de ananasschijven. De slagroom en eieren klop je door elkaar en giet je over de schotel heen (zout en peper naar smaak) en vervolgens de kaas. Dat is alles. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (let wel even goed op dat de binnenkant niet te waterig is en de bovenkant mooi bruin. Voorzichtig even aansnijden na 25 minuten en daarna terugzetten of goedkeuren :)).

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *