Ovenpasta met pompoen

Bij de Europese kampioenschappen pompoenen telen in het Duitse Ludwigsburg heeft een Belgische teler een wereldrecord gevestigd. Mathias Willemijns presenteerde zondag een pompoen die 1190 kilo woog. Daarmee verbeterde de pompoenboer het wereldrecord met bijna 150 kilo. De organisator van het toernooi was in zijn nopjes met de winnaar. ”Het is waanzinnig, ik ben positief verrast met deze pompoen.”
Hoog tijd voor een pompoenrecept!
Nodig:
300 g volkoren penne rigate (pasta, zak 500 g, biologisch) 1pompoen (biologisch) 3 el olijfolie1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) 1 ui, gesnipperd 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 tl gedroogde salie 150 g
Zo maak je het:
1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Snijd ondertussen de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd de kwarten in stukjes van 2 cm. 3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekblokjes in 5 min. uit. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak nog 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht en salie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de pompoen met de penne en schep in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. goudbruin.
Bron: smulweb.nl / nu.nl

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *