Pepernoten Cheesecake

Het ultieme teken dat de zomer er weer op zit (ook al hebben we dit jaar nauwelijks zomers weer gehad en is het pas half augustus…) zijn toch wel de pepernoten die vanaf deze week weer in de winkels liggen! Deze week? Ja! En van mij mag :) Ik ga er niet om liegen, ik kan het hele jaar uitkijken naar de decembermaand. De feestdagen, de gezelligheid, de lichtjes, de pepernoten, gevuld speculaas, oliebollen, kerstkransjes, gluhwein.. eh.. Ik geloof dat ik een probleem heb ūüėČ Het hele jaar door op dieet en dan in de decembermaand losgaan, prima manier van leven!

Op 24Kitchen vond ik dit heerlijke recept voor een pepernoten cheesecake, niet te machtig… een cheesecake kan prima in augustus en de pepernotensmaak neemt je alvast mee naar december. Pepernoten zijn dus vanaf deze week in elke willekeurige supermarkt te vinden, dus geen excuses!

Je hebt nodig:

 • 250¬†g pepernoten
 • 150¬†g boter
 • 2¬† sinaasappels
 • 1¬† vanilestokje
 • 200¬†g suiker
 • 3¬†el ma√Įzena
 • 900¬†g roomkaas
 • 3¬† grote eieren
 • 100¬†ml room

Hoe maak je het?

 • Smelt de boter.
 • Rasp de schil van de sinaasappels.
 • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
 • Maal de pepernoten¬†fijn in de keukenmachine. (Of leg ze in een theedoek en gebruik wat ouderwets geweld met een deegroller.) Meng met de¬†gesmolten boter. Schep in een ingevette springvorm van 24 cm en druk goed aan.¬† Bak het 10 minuten op 180 ¬įC.
 • Mix de¬†suiker met de maizena. Klop de¬†roomkaas er¬†door, totdat het een romig mengsel is. Voeg √©√©n voor √©√©n¬†eieren toe, terwijl je blijft kloppen.
 • Schenk, nog steeds¬†kloppend¬†de room¬†bij het mengsel. Voeg de merg van het¬†vanillestokje toe en de geraspte schil van 2 sinaasappels.
 • Stort het mengsel op de taartbodem. Schud even totdat alles gelijk verdeeld is. Bak 45 minuten in de oven (Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt! En dek eventueel af met aluminiumfolie). Serveer afgekoeld.
 • Deze taart kun je prima een dag later serveren.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *