Noedels in de bak

Als liefhebber van de serie ‘Orange is the new Black’ moest ik gniffelen bij dit artikel van Nu.nl. Wisten jullie dat noedels een populairder ruilmiddel in de Amerikaanse gevangenis is dan tabak? Uit een nieuwe studie blijkt dat de populariteit samenhangt met de bezuinigingen op maaltijden en de hoeveelheden die de gevangenen krijgen, net zoals in de serie dus eigenlijk. De noedels zijn makkelijk te verkrijgen en bieden veel calorieën. Veel gevangen werken en sporten elke dag en hebben eigenlijk te weinig energie om die dingen te doen. Daar spelen de noedels een rol (onderzoek Universiteit Arizona).

De noedels in de gevangenis waar de studie werd gedaan kosten 59 cent, maar zijn zoveel waard dat een trui van 10 dollar ook geruild kan worden voor twee pakken noedels.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *