Supermarkt moeders

Het is weer eens tijd voor een persoonlijk blog, want ik heb een nieuwe ervaring erbij. Ik weet nu wat het is om zo’n moeder te zijn die met een gillend kind in de rij staat bij de supermarkt. Met nadruk op ‘in de rij’ dus je kunt ook niet meer naar buiten glippen of rennen, het boodschappenwagentje wegmoffelen in een gangpad en je bent er bijna… dus om nu de shoppingtrip af te breken om andere mensen niet meer tot last te zijn, dat is gewoon even geen optie. Ook ik heb toiletpapier nodig, babyhapjes en kattenvoer. Dus ik moet naar de supermarkt, ik ga niet voor de lol. Ik heb echt iets nodig en ik heb twee jongens die in een 13 maanden sprong zitten en niet willen meewerken.

Die sprongetjes zijn wel bijzonder hoor en het is ook meteen iets waar je niets over leest als je nadenkt over de toekomst en dan specifiek over kinderen. Sprongetjes zijn periodes van soms wel weken waarin jouw baby (ok, het zijn nu dreumesen, maar ik noem ze nog steeds mijn baby’s) hangerig is, huilerig is en niets goed is. Als ze heel erg klein zijn dan weet je niet wat er aan de hand is. Misschien is er wel één ziek, of tandjes, of een vieze luier of of of.. je gaat gissen. Dit is ook de periode waarin ouders vaak gek worden. Je kind huilt, je weet niet waarom en je kunt er niets aan doen. Nu ze ouder zijn, bij mij 13 maanden dus, is het raden over. Ik weet namelijk dat er niets is. Dat maakt het wel frustrerender. Als ik nee zeg, gaat Dean huilen. Als ik iets afpak, gaat Dean huilen. Het liefst gaat hij dramatisch op de grond liggen om het effect te vergroten, dus je weet het is aanstelleritis. Dat gegeven maakt het er niet makkelijker op als je in de supermarkt staat, in de rij, met heel veel mensen om je heen die denken dat je kind nooit eten krijgt omdat hij heel hard begint te huilen als ik zeg dat hij de bananen niet van de lopende band mag trekken 😉

En dan zeg ik ook nog tegen de cassière die vol medeleven kijkt: ‘dat doet hij anders nooit hoor’.

Ik ben officieel een supermarkt moeder. Zo een met krijsend kind.

Bron Foto: Supermarktenruimte.nl

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *