Bur­ger met avo­ca­do en ge­bak­ken ei

Leuk voor vaderdag, nog leuker voor de mee-eters 😉 Met deze burger scoor je punten, maar ben je ook zelf verzekerd van een heerlijke maaltijd. Het recept komt van Allerhande.

Ingrediënten

4 personen
2 sjalotten
500 g half-om-halfgehakt
1 el worcestershiresauce
4 schnittbroodjes
1 kropsla
4 pakjes cheddar
2 el arachideolie
4 eieren
1 eetrijpe avocado

  1. Steek de barbecue aan (kan natuurlijk ook in grillpan). Snijd de sjalotten fijn.
  2. Meng het gehakt met de worcestershiresauce, de sjalotten, peper en eventueel zout en verdeel in 4 porties. Doe 1 portie vlees in de hamburgerpers en druk aan. Leg de burger op een vel bakpapier. Maak er zo nog 3.
  3. Snijd de broodjes open. Haal 8 blaadjes van de sla los, was en droog ze. Gril de hamburgers 4 min. Keer ze en beleg met de cheddar. Gril nog 4 min. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
  4. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken. Beleg de broodjes achtereenvolgens met 2 blaadjes sla, een burger met kaas, plakjes avocado en een ei. Serveer met de bovenkant van de broodjes erbij.
Vleesvork Blauw Tovolo
Cook&Co.nl
13.95
Vleesmes 16cm Zwilling J.A. Henckels
Cook&Co.nl
59.99
Chipsmaker Topchips Basisset met Mandoline Mastrad
Cook&Co.nl
24.99
Snijplank Hout 40cm Rond Butcher
Cook&Co.nl
39.99
Koekenpan 24cm Jamie Oliver Professional
Cook&Co.nl
84.98
Hakblok Rond Beuken 24Kitchen
Cook&Co.nl
49.95
Peper of Zoutmolen Elektrisch RVS Cook Collection
Cook&Co.nl
17.99
Peper- of Zoutmolen Hout 24Kitchen
Cook&Co.nl
16.99
Vleesmes 20cm 24Kitchen
Cook&Co.nl
9.99
Mesbeschermer Zwart 16cm Breed Messermeister Edge Guard
Cook&Co.nl
8.49
Koekenpan 20cm RVS Rösle
Cook&Co.nl
29.99
Vleesthermometer RVS OXO
Cook&Co.nl
12.99

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *