IJsberen poepen glitter

Opmerkelijk nieuws over alles wat te maken heeft met glitter lezen wij natuurlijk graag. Zo kwam dit bericht op Nu.nl langs en we konden het niet laten om het met jullie te delen.

Een dierentuin in de Canadese stad Winnipeg voert acht ijsberen vlees met daarin verschillende kleuren glitter verwerkt. Verzorgers kunnen zo aan de hand van kleuren zien bij welk dier de uitwerpselen horen.
De dierentuin Assiniboine Park begon twee jaar geleden met het toevoegen van glitter aan het eten van de ijsberen, vertelt onderzoeker Stephen Petersen aan CBC News. Met het toevoegen van verschillende kleuren glitter kunnen de onderzoekers beter de uitwerpselen van de ijsberen uit elkaar halen. Hierdoor kan per beer worden onderzocht of het dier gestrest is.

Onderzoekers kunnen dat meten doordat in de poep een stresshormoon aanwezig is. Deze methode is een stuk minder belastend voor de beren dan het afnemen van bloed. De dierentuin gebruikt niet-giftige glitter die in hobbywinkels te koop is. Dierenbewaarders onderzochten eerst welk type glitter het veiligst was en welke glitter het beste te zien was. Vervolgens kreeg iedere beer een andere kleur glitter toegewezen. Volgens de onderzoeker valt het jonge bezoekers nauwelijks op dat de poep van de dieren glimt en kleuren bevat. “Het zijn vooral de ouders die hier gefascineerd door zijn.”

Foto: theberry.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *