Hemelse cheesecake

Als je een goede cheesecake voorgeschoteld krijgt… Wow. Afgelopen weekend zijn wij teruggegaan naar de SuyderSee Saloon in Dronten, maar dit keer voor een diner. Voorgaande weken zat de tent te vol en moesten wij het met een lunch doen (wel met de heerlijkste Oreo milkshake, weten jullie het nog?). Zaterdagavond was er nog plek en hebben wij genoten van een carpaccio vooraf, een heerlijke biefstuk met onion rings en na afloop.. Pecan pie en een cheesecake. Na twee happen trok ik de cheesecake naar mij toe en was het idee om te delen zodat wij twee toetjes konden proberen geheel weg. Wat een lekkere cheesecake! Wel een beetje aan de grote kant na zo’n koningsmaal 😉 Vandaag dus op het menu: Jamie Olivers snelle cheesecake om thuis na te genieten.

Ingrediënten:
100 g digestives
50 g boter, gesmolten
100 g roomkaas
4 el poedersuiker
75 g mascarpone
rasp en sap van 1 limoen
2 passievruchten

Aan de slag!

1. Verkruimel de koekjes. Doe de kruimels in een kom en meng de gesmolten boter erdoor. Schep dit mengsel in 4 glazen en houd ze apart.

2. Meng in een andere kom de roomkaas, suiker, mascarpone, het limoensap en de -rasp en het vruchtvlees van 1 passievrucht. Verdeel dit mengsel over de glazen.

3. Eindig met de rest van het passievruchtvlees en de limoenrasp. Bewaar het 1 uur in de koelkast en serveer.

 

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *