Pasta met flespompoen & kaas

Ik ga later als ik groot ben in Italië wonen, niet voor het land. Nee, voor het eten. Je doet mij geen groter plezier dan de Italiaanse keuken op tafel zetten. Natuurlijk kan ik ook genieten van een gekookte aardappel en een gehaktbal, maar als jij mij echt blij wilt hebben.. Hmm… mozzarella, zongedroogde tomaten, basilicum, verse pasta’s of pastasalades, pizza, lasagne, ciabatta… genoeg voorbeelden om van te smullen! Vandaag op het menu: Pasta met pompoen en kaas. Dank je wel Allerhande!

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in de lengte in parten. Verwijder de zaden, draderige binnenkant en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
2.Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot, knoflook, pompoen, 2 tl nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
3.Rasp ondertussen de cheddar en Parmezaanse kaas. Smelt de boter in een ruime steelpan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter. Laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook (bechamelsaus). Voeg het laurierblaadje en de rest van de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken. Neem de steelpan van het vuur. Verwijder het laurierblaadje en roer de helft van de cheddar en Parmezaan erdoor.
4.Doe de pasta, pompoen en saus en in de ovenschaal en schep om. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Ingrediënten:

1 flespompoen
3 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
4 tl gemalen nootmuskaat
300 g mezzi rigatoni nr. 26 (pasta, zak 500 g)
150 g cheddar (kaas)
150 g Parmezaanse kaas
50 g boter
50 g bloem
500 ml halfvolle melk
1 laurierblaadje

Keukenspullen
ovenschaal (Ø 23 cm)

 

Ovenschaal wit, porselein, Ø 20 cm
Prijs: 6.95
Ovenschaal rechthoekig, rood aardewerk, 19,5 cm
Prijs: 4.95
Ovenschaal vierkant, rood aardewerk
Prijs: 8.95
Pepermolen, beukenhout, 40 cm hoog
Prijs: 55.00
Spatel met gleuven, beukenhout, 30 cm
Prijs: 0.95
Serveerschaal, roestvrij staal met glazen stolp, Ø 21 cm
Prijs: 19.95
Garde, roestvrij staal met beukenhouten handvat, 30 cm
Prijs: 4.95
Ovenwant dubbel, katoen, donkerbruin gemêleerd
Prijs: 8.95
Schort, katoen, lila/grijs
Prijs: 9.95
Ovenschaal wit, porselein, Ø 24 cm
Prijs: 9.95
Ovenwant, katoen, rood
Prijs: 3.95

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *