Sta je dan…

Misschien niet voor iedereen herkenbaar, maar moeders met twee kinderen of meer zullen het minimaal één keer hebben meegemaakt. Je staat in een parkeergarage en dat is al een onderneming op zich voor mij. De garage waar ik het beste kan gaan staan in Lelystad is een garage met een hele steile opgang en een flinke ook nog. Dus voordat ik binnen ben, heb ik al een heel avontuur achter de rug om in de eerste versnelling omhoog te komen en niet zoals ik mij altijd bedenk naar achteren glij met auto en tegen de achterligger kom. Het is een garage met etages en ik heb een kinderwagen. Ik moet dus met de lift naar beneden. Laat het nou net eind december ontzettend druk zijn en mijn tweelingwagen net iets groter dan de gemiddelde kinderwagen. We moesten uiteindelijk vier liften wachten om naar beneden te komen en de terugweg omhoog ging niet veel beter alhoewel het minder druk was. Een kaartje betalen doe je voordat je de lift instapt. Ben je uiteindelijk weer bij de auto dan moeten beiden kinderen nog in het autostoeltje, moeten de boodschappen in de auto.. oh wacht er valt nog een sokje! Speen erbij? Ja, iedereen tevreden? Oh wacht de wagen moet nog in de auto. Grom, de kofferbak wilt niet open. Nou vooruit, alles en iedereen zit erin!

En dan kom je beneden bij de slagboom. Blij dat je het avontuur hebt overleefd. Je stopt (toch een beetje trots op jouw moedertalent en wow ik heb de hellingproef doorstaan) het kaartje in het gleufje. ‘Ga terug naar de kassa’. En nu? Lichte paniek. Auto’s achter mij. Maar één slagboom open. Op het knopje drukken dan maar. Piep.. piep… Dit duurt te lang. ‘Geeft niets, de mensen wachten wel’. Blij dat mijn schoonzus mee is. Piep.. piep… piep… Fijn eindelijk iemand aan de andere kant! Na de welbekende vragen en het bespreken van de foutmelding wilt meneer even weten of ik wel heb betaald. Ja, heb ik! ‘Waarom gaat de slagboom dan niet open?’ Dat vraag ik aan u! Ik heb er waarschijnlijk te lang over gedaan. ‘Langer dan 20 minuten?’ Ehh… dat denk ik wel.

Een avontuur. Klamme handjes. Een nog grotere afkeer voor parkeergarages. Maar ook blij dat ik er weer uit ben en dat ik ben geholpen.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *