Op de gezonde toer!

Nieuw jaar *kuch* goede voornemens *hoest*. Wij zijn er inmiddels een beetje allergisch voor. Zo is mijn goede voornemen dit jaar: ‘minder moeten’ en daarmee ben ik in één keer klaar. Ik moet niet afvallen, ik moet niet de wereld verbeteren, ik moet geen dingen doen waar ik niet achter sta. Eigenlijk is hoeven nog een betere verwoording, maar ‘moeten’ geeft het zo sterk weer.

We zijn er namelijk allemaal goed in. Onszelf van alles opleggen. We moeten de perfecte moeder, de perfecte partner, de perfecte vriendin, de perfecte zus, de perfecte dochter en de perfecte werknemer zijn. We maken ons druk om de kleinste dingen en vinden ieder jaar dat we meer uit onszelf moeten halen. Als die ene vrouw in dat ene interview in dat ene tijdschrift.. in haar spaarzame vrije uurtjes kookt voor asielzoekers, dan voelen wij ons schuldig dat we op de bank ploffen om een aflevering van ‘wie is de mol?’ te kijken. Terwijl dat best mag! Als je de hele dag in touw bent, ga dan alsjeblieft een keer lekker zitten. De wereld verbeteren kun je ook op andere manieren doen. Gooi eens iets in de collectebus, leer je kinderen er voor andere mensen te zijn en hoe belangrijk het is om elkaar te helpen, ga een keer een dagje vrijwilligerswerk doen. Maar je hoeft het niet te doen en je moet al helemaal niets.

Omdat we niet moeten afvallen, maar wel graag gezond eten kun je op Pinterest een inspiratiebord vinden met lekkere recepten. Niet omdat het moet.. maar omdat het kan 😉

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *