Ik had nooit gedacht dat…

Sinds kort zit ik dan eindelijk op een mamagroepje op Facebook. Lange tijd heb ik de boot afgehouden. Ook tijdens mijn zwangerschap las ik wel de berichten op bijvoorbeeld het Viva forum, maar zelf plaatsen voelde ik weinig voor. Bij een kwaaltje was Google mijn grootste vriend, je leest direct dat andere vrouwen er ook last van hebben en je bent klaar. Bij aanhoudende twijfel: huisarts. Prima oplossing. Waarom zou ik willen delen met volslagen onbekenden?

Waarom ik nu dan toch op een Facebookgroep zit en waar dit verhaal naartoe gaat? Ik werd via een post op een andere pagina uitgenodigd om lid te worden van een tweelingmama groep en ik dacht ‘ach..’. Eigenlijk bevalt het heel goed want ik lees nu gericht op problemen die slaan op tweelingen. Andere moeders die tegen dezelfde dingen aanlopen en hoe zij dat hebben opgelost. Nu was er een topic van de week met de naam “waarvan had jij nooit gedacht dat je dit zou doen of zeggen?” Ik dacht meteen aan een veelgebruikte quote bij ons thuis en die begint als volgt: ‘Neeeee.. niet je broer’. Deze quote kan afgemaakt worden met ‘vasthouden’, ‘bijten’, ‘likken’ of ‘opeten’. Soms komen er dingen uit je mond waarvan je later denkt.. ok.. Bijvoorbeeld: ‘rustig maar, mama haalt het konijntje wel van je hoofd af.’ Dat was overigens nog in de periode dat de jongens per ongeluk knuffeldoekjes over het hoofd heen trokken en ze nog niet zelf eraf konden krijgen 😉

Wat ik ook nooit gedacht had te zullen doen:

  • Niet vies zijn van poep, kwijl, spuug of andere lichaamssappen.
  • Sussen. Een veelgebruikte, maar goed werkende techniek.
  • Af en toe de kinderen voor de TV stallen.
  • Babyhapjes zelf proeven.
  • Nagels afbijten, maar dan niet de eigen nagels.
  • Alles prakken.
  • Erachter komen hoe erg babymelk stinkt als je de fles te lang laat staan in plaats van meteen omspoelen.
  • Een dag minder werken.
  • Winkelwagentjes afnemen met een babydoekje omdat ze graag op het karretje sabbelen.

Ik ben benieuwd naar jullie voorbeelden!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *