Borstplaat maken

Vandaag heb ik weer iets nieuws geleerd! Vandaag heb ik geleerd dat je voor het maken van borstplaat slechts twee ingrediënten nodig hebt. Dus zijn de kastjes leeg, maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Dan is dit het recept voor jou. Gevonden op Allerhande.nl

Ingrediënten:
250 g fijne kristalsuiker
5 eetlepels slagroom

Keukenspullen
bakpapier
6 borstplaatvormen (doorsnede 5 cm), ingevet

Bereiden
Op aanrecht of hittebestendige snijplank vel bakpapier leggen en hierop vormpjes klaarleggen. In pan met dikke bodem suiker met slagroom en 2 el water op laag vuur verwarmen. Continu roeren met pollepel. Gesmolten suiker 3-5 min. al roerend zachtjes laten doorkoken.

Met pollepel testen of massa goed is: (methode 1) laatste druppel suikerstroop die van pollepel loopt trekt dun draadje of (methode 2) druppel die in kopje koud water valt, vormt direct hard balletje.

Pan direct van vuur nemen en suikerstroop tijdens afkoelen continu stevig roeren, anders vormt massa te grove structuur. Als massa troebel en dikker begint te worden, deze razendsnel over ingevette vormpjes verdelen (tot ca. 1/2 cm dikte).
Borstplaat 10-15 min. laten afkoelen. Vormpjes voorzichtig op hun kant leggen en verder laten afkoelen. Vormpjes weer vlak leggen en nog eens 10 min. laten afkoelen. Voorzichtig bakpapier eraf trekken en vormpjes verwijderen.

By Marleen Lam / Foodelicious

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *