Sinterklaas tiramisu

Als bij de Action en de Intratuin de eerste kerstballen in de schappen liggen.. als de pepernoten al weken te koop zijn bij de Jamin en het Kruidvat.. dan mogen wij best zo midden september een Sinterklaasrecept op de website gooien toch? Omdat het lekker is, omdat het gezellig is en omdat het buiten zo hard regent.. Daarom gaan wij smullen van de Sinterklaas tiramisu. Nog niet in de feeststemming? Dan vervang je de pepernoten door bitterkoekjes. Doen wij niet moeilijk over!

Voor zes personen heb je nodig:
125 ml espresso (vers gezet)
25 ml brandy
50 g mokkaboontjes
100 g mascarpone
100 g ricotta
50 g suiker
100 ml vanillevla
120 ml Griekse yoghurt
200 g pepernoten

Hoe maak je het?

Meng de espresso met de brandy en laat afkoelen. Maal de mokkaboontjes in een keukenmachine fijn. Zet apart. Klop de mascarpone, ricotta en de suiker luchtig en schep de vanillevla en de yoghurt erdoor.

Doop de helft van de pepernoten 1 voor 1 in de afgekoelde koffie tot ze zich volgezogen hebben. Verbrokkel ze boven een schaal en bedek hiermee de bodem.

Bedek de pepernoten met de helft van het romige mengsel. Spreid met de achterkant van een lepel uit tot een gelijkmatige laag. Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.

Herhaal de vorige stap met de overige ingredi├źnten zodat u verschillende lagen krijgt. Eindig met een laagje fijngemalen mokkaboontjes. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.

By Marleen Lam / Foodelicious

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *