Burgers met rode-uienjam

Gezien op onze favoriete website (Allerhande.nl); heel veel BBQ recepten! En als de zon schijnt… dan gaat de BBQ natuurlijk aan. Heerlijk genieten! En wat mag er van mij niet ontbreken op de BBQ? Hamburgers natuurlijk :)

Je hebt nodig:
Ingrediƫnten
4 rode uien
1 el zonnebloemolie
1 tl chilipeper (uit molen)
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
50 ml rodewijnazijn
50 g suiker
2 saucijzen
300 g half-om-halfgehakt
2 tl gedroogde tijm

Aan de slag!

Snijd de uien in dunne halve ringen.

Verhit de olie in een steelpan en bak de ui met de chilipeper, kruidnagels en het kaneelstokje 25 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor. Breng aan de kook en laat nog 10 min. zachtjes koken tot een grove jam. Laat de jam afkoelen en verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje. Doe de jam in een afsluitbaar potje.

Verwijder het vel van de saucijzen. Meng het gehakt met het vlees van de saucijzen. Vorm er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van. Bestrooi de burgers aan beide kanten met de tijm. Wikkel ze elk apart in vershoudfolie en bewaar ze samen tot gebruik in een afsluitbare bak.

Verhit de grillpan. Gril de grote burgers in 8 min. en de kleine burgers in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Serveer de burgers met de uienjam.

Tip:
Je kunt de burgers ook op de barbecue grillen.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *