Paasrecept: Eitjes met spinazie en spek

In mijn buurt is er geen winkel van Dille & Kamille, maar ik kijk vaak rond in de webwinkel vanwege alle leuke items. Vooral voor in de keuken hebben ze veel moois, en ook geven ze heerlijke tips wat je met je nieuwe keukenspulletjes kan doen. Een lekker paasrecept maken bijvoorbeeld! Onderstaande luxe eitjes uit de oven zijn niet moeilijk om te maken en toch heb je iets bijzonders op tafel. Weer eens wat anders dan een gekookt ei! Het recept is door Lara kookt voor u uitgewerkt voor Dille & Kamille.

Ingrediënten (voor 4 pers.):
• 4 eieren
• 4 plakjes spek
• 100 g verse spinazie
• scheutje room
• peper, zout, versgeraspte nootmuskaat*
• klontje boter
• 4 dikke sneden wit brood

Benodigdheden: braadpan, ramekins, bakkwastje, broodmes, snijplank, broodrooster

 Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
– Smelt wat boter in een pan en bak de spinazie kort aan. Giet overtollig vocht af. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
– Bak in een andere pan de plakjes spek tot ze krokant zijn.
– Beboter intussen de ramekins.
– Giet een scheutje room in een ramekin, leg er een plakje spek in en wat van de gebakken spinazieblaadjes.
– Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.
– Breek het ei voorzichtig in de ramekin.
– Bak ongeveer 10 min. op 180°C.

Deze eitjes zijn heerlijk met ‘soldaatjes’. Toast 4 dikke sneden wit brood en snij ze in reepjes. Serveer onmiddellijk.

By Kitty Jacobs / Foodelicious

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *