Ei koken

De titel zegt het al.. vandaag gaan we leren hoe we het perfecte eitje koken. Het klinkt misschien eenvoudig, maar dat is het voor heel veel mensen niet. Zelf had ik moeite met de vele verschillende adviezen. Vriendin 1 zei dat het water eerst moet koken voor het ei erin gaat, moeders zei weer het tegenovergestelde en vriendlief kwam met een hele handige gadget voor in het water. Een plastic ei dat aangaf of mijn eitje hard, zacht of perfect gekookt was. Zoveel mensen, zoveel technieken.. en als je op een bergtop zit is het weer allemaal anders door de luchtdruk. Dus kortom: hoe kook je een perfect eitje voor Pasen?

Om erachter te komen hoe je het perfecte ei kookt heb ik gebruik gemaakt van de website ei-koken.nl. Je hebt nodig: natuurlijk eieren, water en een pan, een kookwekker en zout of azijn.

1. De eieren moeten geheel onder water liggen. Dus vul de pan maar lekker en zet deze op het vuur totdat het water gaat koken.
2. Als het water kookt, draaien we het vuur iets terug (het moet nog wel borrelen, maar niet meer hard koken). Dan doe je de eitjes in de pan met een scheutje zout of azijn. Dat zorgt ervoor dat het ei niet zo snel barst.
3. Stel de kookwekker in voor een zacht, gemiddeld of hard gekookt eitje. Leg je het ei vanaf het begin in het water, dus voordat het kookt, dan mag je een minuut van de tijd aftrekken.

Soort gekookt ei Klein Middel Groot
Zacht gekookt 3 3.5 4
Eigeel zacht/ eiwit hard 4 4.5 5
Eigeel smeuig/ eiwit hard 6 7 8
Hardgekookt 7 8.5 9

4. Gaat de kookwekker af dan giet je het hete water af en laat je de eitjes schrikken door ze onder een koude kraan te houden.

That’s it!!

By Marleen Lam / Foodelicious

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *