Foodelicious: Banana Caramel Cheesecake

By Lisette Rodenhuis

Geïnspireerd door een paar taarten die ik voorbij zag komen op kookchannel 24Kitchen ben ik zelf aan de slag gegaan met een heel eigen idee. Hiervoor heb ik een basisrecept voor cheesecake gebruikt van Kitty + mijn eigen interpretatie van hoe banaan in een cheesecake verwerkt zou moeten worden. Het resultaat is overheerlijk geworden ^_^ Dit wil ik graag met de lezers van Eggcetera delen, dus: bon appetit!

Ingrediënten:
• 225 gram naturel koekjes (voor dit recept is een mix van digestive en gewone biscuit gebruikt)
• 80 gram roomboter
• 500 gram roomkaas
• 3 eieren
• 150 ml suiker
• 2 geprakte groene bananen
• 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
• 1 volle eetlepel Golden Syrup
• 1 groene banaan in plakjes gesneden

Benodigdheden:
• 24ø springvorm
• bakpapier
• keukenmachine
• beslagkom
• mixer
• weegschaal
• maatbeker
• vork
• 2 pannetjes (of maak schoon tussendoor)
• 2 spatels (of maak schoon tussendoor)
• groot bord of taartendoos

Aan de slag:
Verwarm de heteluchtoven voor op 210ºC (elektrisch 230ºC).
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.

Smelt de boter voorzichtig in een pannetje (niet laten koken).
Als alles gesmolten is, zet het vuur uit.
Neem de koekjes en vermaal ze in de keukenmachine.
Laat de machine aan terwijl je de nog warme boter er voorzichtig bij giet.
Doe het mengsel in de bakvorm en druk met de hand aan.
De randen mogen iets omhoog staan.
Zet de bakvorm voor ca. 4 minuten in de oven.
Dit kan hard gaan, dus blijf erbij staan, want het mag niet aanbranden.
Zet de oven niet uit nadat je het eruit hebt gehaald.

Prak de banaan met een vork in de beslagkom.
Voeg de roomkaas en suiker toe en mix deze goed door elkaar.
Roer de eieren er één voor één doorheen met een spatel.
Verdeel dit mengsel over de bodem en zet deze in de oven voor 10 minuten.
Zet de oven daarna op 100/110ºC (elektrisch 125ºC) en bak nog 35 minuten.
Zet na het bakken de cheesecake op een rooster en laat helemaal afkoelen.
Als de cheesecake helemaal is afgekoeld haal je deze voorzichtig uit de vorm en zet je hem op een groot bord (of in een taartendoos).

Zet een pannetje op laag vuur en giet hier voorzichtig de complete inhoud van het blikje gecondenseerde melk in.
Voeg hier de Golden Syrup aan toe en roer dit met een spatel door.
Zet het vuur niet te hoog en blijf continu roeren om klontjes te voorkomen.
Zodra het mengsel dikker is geworden en een lichte karamelkleur heeft verkregen kun je het vuur uitzetten.
Snij een banaan in dunne plakjes en verdeel deze over de cheesecake.
Giet hier de karamel overheen en verdeel dit indien nodig heel voorzichtig met een spatel.
Zorg dat alle plakjes banaan bedekt zijn.
Laat het geheel even afkoelen en zet de cheesecake daarna minimaal een uur in de koelkast.

Er is veel wachttijd bij het bereiden van deze cheesecake, maar het resultaat is het waard.
Geniet ervan! x Lisette

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *