Media: Live Your Dream

By Marleen Lam

Het nieuwe jaar is dan eindelijk begonnen, een nieuw boek vol met lege pagina’s ligt voor ons klaar. Waar begin je eigenlijk met schrijven en waarover? De eerste post op Eggcetera in 2015 moet natuurlijk wel iets heel belangrijks zijn, of heel inspirerend, of heel… Het  moet je raken. Want wij mensen, wij genieten van mooie verhalen, mooie initiatieven en het prikkelt ons, of in ieder geval mij, om naar mijn eigen leven te kijken. Vandaar dat we vandaag beginnen met een klein stukje over een Lelystadse stichting; de Live Your Dream Foundation.

De LYD Foundation traint op dit moment met 8 jongeren op de Jaap Edenbaan voor een schaatsreis naar Zweden! Dat is op zich al bijzonder, maar deze jongeren zijn niet allemaal blakend gezond. Het zijn acht prachtige jongeren waaraan je niet kunt zien dat ze chronisch ziek zijn. Van Crohn en Diabetes tot zelfs Kanker en Kegeldystrofie, het laatste houdt in dat je bijna blind bent. De jongeren zijn hun grenzen aan het verleggen en aan het kijken naar wat ze wel kunnen in plaats van wat ze niet meer kunnen. Onder begeleiding van een vrijwillige mental coach en een schaatscoach werken ze hard aan hun doel. In het verleden organiseerde Live Your Dream vooral zeezeilreizen vanuit Lelystad Haven naar Engeland en Scandinavië. Daar zijn nu andere sportevenementen bijgekomen, zoals schaatsen, fietsen, klimmen en roeien.

Meer weten over deze kanjers of ze volgen? Kijk dan op de website: www.lydfoundation.com 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *