Salted caramel chocolate cheesecake

By Marleen Lam

Ja, eigenlijk zou ik een blog moeten schrijven over gezond eten en goede voornemens. Dat ga ik ook vast en zeker nog doen deze eerste maand van het jaar… Ik had mij ook voorgenomen om net als Kitty met een gezond en lekker recept te komen, maar toen zag ik deze taart. Een taart met Tony Chocolonely (!) van foodmyfavoritedish.com die ik tegenkwam op een van mijn favoriete websites: culy.nl. Ik ga dit weekend aan de slag! Hmmmmm!

Tony cheesecake Ingrediënten

16 personen

400 gram roomkaas
200 gram slagroom
200 gram suiker
200 gram Tony Chocolony gezouten karamel melkchocolade
200 gram biscuits
80 gram gesmolten boter
Maldon zout
springvorm 24 centimeter
bakpapier

Recept

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Maal de biscuits fijn in de keukenmachine of sla fijn in een plastic zak.
Meng de koek met de gesmolten boter in de springvorm en druk aan.
Smelt de chocolade au bain marie.
Sla de slagroom met de suiker stijf.
Roer de roomkaas los.
Schep de slagroom en gesmolten chocolade door de roomkaas.
Giet bovenop de koekbodem en strijk glad.
Zet minimaal 4 uur in de koelkast maar liever een nacht.
Haal een warm mes langs de randen en haal de taart uit de vorm.
Versier met Maldon zout en rasp er wat chocolade eroverheen.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *