Risotto met rode wijn en slagroom

By Marleen Lam

Het klinkt ongezonder dan dat het is! Met nog geen 600 kcal is dit een prima maaltijd voor in de goede voornemens maand. Gevonden op Allerhande.nl. Smullen jullie mee?

Ingrediƫnten
2 rode uien
2 tenen knoflook
80 g pancetta (Italiaans spek)
40 g boter
200 g geraspte bietjes
4 el balsamicoazijn
200 g risottorijst
120 ml EspaƱa Tempranillo (Spaanse rode wijn, flesje 250 ml)
800 ml hete kippenbouillon
80 g Parmezaanse kaas
100 ml slagroom

Bereiden
Snijd de uien in halve ringen, de knoflook fijn en het spek in stukjes. Verhit de helft van de boter in een pan en bak het spek 3 min. Voeg de knoflook, ui, biet en azijn toe en bak 8 min. op middelhoog vuur.
Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Rasp de Parmezaanse kaas. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de boter en de helft van de kaas erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Klop ondertussen met een mixer of garde de slagroom lobbig.
Schep de risotto nog 1 keer om en verdeel over de borden. Schep een lepel slagroom erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *