Musthave: de lekkerste kookboeken

By Kitty Jacobs

Hoewel Sinterklaas vooral een kinderfeest is, ben je misschien ook nog op zoek naar een presentje voor je vader, tante of beste vriend. Na de spellentips van eergisteren, vandaag last-minute cadeautips waar je vooral zelf profijt van hebt! Het idee: geef nu alvast een kookboek en zorg vervolgens voor een uitnodiging voor het kerstdiner… :) Tijdnood? Als je deze boeken voor 23.00 uur op bruna.nl bestelt, heb je ze ook nog eens morgen in huis!

 Chickslovefood
Dol op makkelijke, gezonde en toegankelijke recepten? Grote kans dat je dan al eens op Chickslovefood.com hebt gekeken. Wat drie jaar geleden als een hobby begon, hebben Elise en Nina inmiddels uitgebouwd tot het leukste foodblog van Nederland met ruim 130.000 unieke bezoekers per maand. Een van de populairste rubrieken is ‘5 or less’: iedere dinsdag posten de chicks een kakelvers & origineel recept dat maximaal vijf ingrediënten bevat. Ja, echt! Van een stamppotje met zoete aardappel en spinazie tot quinoasalade met merguez en papadums met garnalencurry. YUM! Op veler verzoek komt Chickslovefood nu met een eerste kookboek. Met zowel golden oldies van de site als een flink aantal nieuwe lekkertjes. Smullen!

Koken met het beste van Brabantse bodem
De titel van het eerste kookboek dat Lekker Brabant uitbrengt, zegt het allemaal: dit boek is voor die ene Brabander in je leven. Lekker Brabant is een website waar liefhebbers van lekker eten, koken, genieten en deze prachtige provincie elkaar ontmoeten. ‘Koken met het beste van Brabantse bodem’ is misschien wel het lekkerste kookboek van Brabant en bevat meer dan alleen recepten. Culinair redacteur en columniste Ilse Reeuwijk en fotograaf Jeroen van Eijndhoven keken rond op boerderijen en struinden door weilanden en stallen. Brabantse boeren zorgden voor de mooiste producten, topkoks gingen ermee aan de slag. Dat leverde het eerste Lekker Brabant kookboek op: vol recepten, foto’s, columns en verhalen.

500 Tapas
Toch op zoek naar iets algemeners, bijvoorbeeld voor een cadeauspel waar je nog niet weet wie je cadeautje mee naar huis neemt? Dan is dit boekje met snelle en simpele tapasrecepten ideaal. Iedereen heeft wel eens inspiratie nodig voor versnaperingen, bijvoorbeeld bij de kerstborrel of op Oudjaarsavond. Met een keuze uit 500 verschillende gerechtjes zit je dan altijd goed, want tapas zijn te serveren als voorgerecht, snack, bijgerecht of complete maaltijd.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *