Kerstbombe

By Marleen Lam

Wat heb je nodig voor deze geweldige kerstbombe van Allerhande?

445 g Indische cakes
750 g chocolademousse (beker 250 g)
4 vanille meringues (Feestfavoriet)
150 g rolfondant
200 g chocoladepasta extra puur
1 el poedersuiker

Hoe ga je aan de slag?

Snijd de cake in plakken van ½ cm dik. Snijd de randen eraf zodat je vierkanten overhoudt. Bewaar de randen. Snijd de vierkanten diagonaal door. Bekleed de schaal met vershoudfolie en bedek met de cakedriehoeken. Snijd indien nodig bij om het passend te krijgen.

Schep een laag mousse van 2 cm in de schaal. Verkruimel er 1 meringue over. Bedek met een laag mousse. Herhaal tot de schaal vol is. Eindig met mousse. Bedek de laatste laag met de achtergehouden randen van de cake. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Rol de fondant uit tot een lap van 2 mm dik. Steek of snijd er 10 kerstboompjes uit. Keer de bombe om op een taartschaal en verwijder de folie. Bestrijk de bombe met een (palet)mes met de chocopasta. Plak de boompjes erop en bestrooi met de poedersuiker.

Bewaartip:
Je kunt de bombe 1 dag van tevoren tot aan de rolfondant bereiden. Bewaar tot het serveren afgedekt in de schaal in de koelkast. Je kunt de kerstboompjes van rolfondant eventueel ook in vershoudfolie bewaren.

De tafel voor kerst mooi versieren? Kijk dan eens bij onze favoriet Dille & Kamille.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *