Speculaas maken

By Marleen

Over nog geen twee weken is het heerlijk avondje weer! Heerlijk genieten van pakjes, gezelligheid en natuurlijk veel pepernoten en speculaas. Vandaag op Foodelicious Friday: speculaas! Niet alleen een lekker recept van 24Kitchen, maar ook wat handige keukentools die je vast en zeker kan gebruiken.

Ingrediënten
1 el melk
100 g suiker
150 g bloem
75 g boter
1 tl bakpoeder
75 g bruine basterdsuiker
5 g speculaaspoeder
kruidnagelpoeder
nootmuskaat

Extra nodig
speculaasvorm
bloem of rijstebloem om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Verwarm de melk en los de suiker erin op. Maak een kuiltje in de bloem en voeg de boter, bakpoeder, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, nootmuskaat en kruidnagelpoeder naar smaak toe en schenk de warme melk erbij. Meng tot een soepel deeg en laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast. Kneed het deeg goed door en rol het uit. Bestuif de speculaasvorm met rijstbloem of maïzena en druk het deeg erin. Snijd het overtollige deeg weg met een mes en haal het deeg uit de vorm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten gaar.

Dille & Kamille verkoopt speculaaskruiden, handige speculaasvormen en ander keukengerei. Het speculaasplankje op de foto kost € 6,95.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *