Curious: Op de vuist voor Frozen

By Marleen Lam

Ik kwam een artikel in de Metro van afgelopen week tegen over Frozen. Dit wil ik jullie niet onthouden!

Voor het eerst in elf jaar tijd staat niet Barbie boven aan het verlanglijstje van Amerikaanse meisjes, maar team Anna en Elsa. Zeker 20 procent van de ouders is van plan speelgoed van de film Frozen aan te schaffen voor de feestdagen, zo heeft de Amerikaanse National Retail Federation berekend. Zo’n 16 procent van de ouders overweegt speelgoed van Barbie te kopen. Voor het speelgoed van het Frozenteam zijn ouders zelfs bereid op de vuist te gaan. In een speelgoedwinkel in Dublin vochten ouders om een laatste Elsa-pop, zo meldden Ierse media deze week. Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen de shoppers tot bedaren te brengen. Volgens berichten op Twitter was de strijd zo heftig dat er medische behandelingen nodig waren.

Of het de aanstekelijke liedjes zijn, de charmes van de prinsessen of de humor van de sneeuwpop, is de grote vraag, maar feit is dat de film Frozen wereldwijd ’hot’ is. De prinsessen zijn zo populair dat ze in Disneyland Parijs onherkenbaar over straat moeten. Met de kap van hun mantel ver over hun gezicht getrokken, banen zij zich een weg door het park om bij de meet en greet-locatie aan te komen. „Als ze dat niet zouden doen, komen ze niet op tijd”, legt Marike Sterk, woordvoerder Disney uit. „Dan worden ze continu aangegrepen. Dit hebben we nooit eerder meegemaakt, Elsa en Anna zijn de enige prinsessen die zo door het park moeten.” Zijn de twee Frozensterren eenmaal in het paleis aangekomen, dan staan ouders met kind gewillig vijf uur lang in de rij voor een ontmoeting met de magische vrouwen.

Disney zou Disney niet zijn als er niet flink verder geborduurd zou worden op het succes van Frozen. Met meer dan 20.000 verkochte platen bereikte de soundtrack van de film de gouden status. Iets wat zelden gebeurt met een soundtrack en dus volgt er een sing-a-long-versie van de film. Deze zal binnenkort in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Disney on Ice, een ijsshow die vanaf 23 december in Nederland te zien is, voegde de karakters Anna en Elsa ook toe. Een mega succes, de kaartverkoop ging zo snel dat er extra shows zijn gepland. In het voorjaar 2015 komt een nieuwe korte animatiefilm uit: ‘Frozen Fever’, met een nieuw Frozenlied. Meer films waarin wellicht het karakter Olaf een hoofdrol krijgt, sluit Disney niet uit.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *