Limited Editions van Tony’s Chocolonely

By Kitty Jacobs

Ik ben gek op chocola. Ik heb ook een zwakke plek voor mensen die de wereld willen verbeteren. Dus ja, de repen van Tony’s Chocolonely zijn bij mij aan het goede adres. In het kader van vergelijkend warenonderzoek natuurlijk…

Journalist Teun van de Keuken, van het programma Keuringsdienst van Waarde, kwam er in 2003 achter dat vrijwel alle cacao afkomstig is uit landen waar (kind)slavernij nog veel voorkomt. Omdat chocoladeproducenten niet naar zijn verhaal willen luisteren, begint hij zelf een chocoladebedrijf.  Tony’s Chocolonely streeft ernaar 100% slaafvrije chocola te produceren. Als symbool van de ongelijke verdeling in de wereld bestaan de repen niet uit de standaard vierkantjes, maar uit ongelijke stukjes.

Naast de smaken puur en melk (verwarrend genoeg verpakt in ‘omgekeerde’ kleuren: puur in blauw en melk in rood) brengt Tony elk jaar drie limited edition smaken uit. Na een stemronde wordt steeds de favoriet opgenomen in het vaste assortiment. Eerder zijn de smaken melk/karamel/zeezout en puur/meringue/kers al opgenomen als exclusieve vaste smaken. Dit jaar zijn de volgende spannende smaken te koop: Melk & Drop, Melk & Walnoot & Banaan en Puur & Sinaasappel & Rozemarijn. Walnoot & banaan is erg lekker, meer walnoot dan banaan. Zoet en crunchy. Sinaasappel & rozemarijn is ook goed te doen, deze ruikt vooral lekker! Die met drop (salmiak!) heb ik niet eens gekocht, zo onaantrekkelijk was het voor mij. Misschien durft Marleen die te testen… Zelf uitproberen? De limited editions zijn o.a. te koop bij Wereldwinkels, Marqt en WAAR.

Marleen: Ik heb de drop variant wel gehad! De stukjes drop zijn zo klein, dat de smaak niet overheerst en dat de combi eigenlijk wel fijn is. Zoete van de chocolade en het zoute van de drop.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *