Gnocchi met ontbijtspek en rucola

By Marleen Lam

Nog nooit eerder gehad, maar nu werd het toch echt tijd. Gnocchi, een pastasoort op basis van aardappelen, is weer een keer wat anders. Ik geloof dat ik in de bereiding van dit Allerhande recept niet helemaal geslaagd ben.. De gnocchi was een beetje.. tja.. Het bleef nogal aan de tanden plakken. Maar in combinatie met de rucola en een flinke portie kaas was het goed te doen. Lekker zelfs. De foto boven dit artikel is hoe het uiteindelijk eruit zag. Voor de perfecte versie verwijs ik jullie graag naar de website van Allerhande 😉

Ingrediënten
75 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
360 g tomatenmix (daar bedoelen ze gewoon tomaten mee)
500 g gnocchi
125 g rucola
75 g Pecorino Romano (of andere Italiaanse kaas0
15 g basilicum

1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de tomaten en bak ze in het achtergebleven bakvet op de snijkant 6 min. op middelhoog vuur.
2. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, schep op een platte serveerschaal en breek het spek erboven. Schep de tomaat en rucola erdoor. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met het basilicum.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *