Musthave: Bonne Maman

By Kitty Jacobs

Ken je dat bijna-vakantie-gevoel? De zon schijnt, er is kans op goed terrasweer en eigenlijk heb je om drie uur ’s middags al zin in een roséetje. Helaas heb je je vakantiedagen allang of nog niet opgenomen en kwijn je de hele dag weg op kantoor. ’s Ochtends prop gauw je bammetje en koffie naar binnen, terwijl het ochtendzonnetje eigenlijk smeekt om een relaxt ontbijtje met croissantjes, café au lait en luxe belegde broodjes.

Voor mij roepen de jams van Bonne Maman het ultieme Franse vakantiegevoel op. Ook in de Nederlandse supermarkt te koop natuurlijk, maar niet in zoveel smaken als in la douce France. Mirabelle, figues violettes, crème de lait… Ik mis het hier allemaal. En nog erger van achter mijn bureau met een plak sippe ontbijtkoek.

Gelukkig vond ik laatst deze leuke, lieve jammetjes. En zo is dat ontbijtgevoel wel heel snel te creëren: beschuitjes, kopje koffie, schoteltje met schattige jampotjes om uit te kiezen en klaar! Ik begin de dag nu met het uitkijken naar mijn vakantie onder het genot van een beschuitje met lekkere jam. Zo zijn mijn laatste dagen voor de vakantie goed door te komen.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *