Duitse zuurkoolschotel met worst en bier

Als één achter het Nederlands elftal, maar als Oranje dan uitgeschakeld is? De meningen waren vandaag erg verdeeld. Ik heb zowel blije als boze mensen voorbij zien komen op Twitter en Facebook. Of ik blij ben? Ik ben blij dat Nederland een prachtige derde plaats behaald heeft. Derde! Er deden maar liefst 32 landen mee. Dat is toch een prachtige prestatie. En hoe je het ook bekijkt, het is en blijft een feit. Duitsland is de winnaar. Vandaar vandaag een Duits recept (bron: www.gratisrecept.nl).

Voor 4 personen heb je nodig:

75 gram ontbijtspek
300 gram hamlappen
25 gram boter
zout
peper
500 gram zuurkool
100 gram salami aan een stuk
2 appels
600 gram aardappelen
1/2 eetlepel bloem
2 deciliter pils

Bereiden:

Bak het ontbijtspek zachtjes uit. Snijd de hamlappen in blokjes. Doe boter bij het spekvet en verhit, bak de hamlappen al scheppend lichtbruin. Bestrooi het met zout en peper. Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten laten stoven. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de salami in plakjes. Schil de appels en rasp deze grof. Snijd de geschilde aardapppels in plakjes. Strooi bloem over het vlees. Roer het bier erdoor. Schep achtereenvolgens zuurkool, appel, salami en aardappel erdoor. Doe de deksel erop en laat het zachtjes een uur stoven. Roer af en toe. Serveer met volkorenbrood en boter. Dit gerecht wordt ook wel Bigosch genoemd.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *