Interview: Imagine Weddings

Sinds februari 2013 kun je Lynn van der Meer (26), weddingplanner, inhuren voor het organiseren van een bruiloft, bridal shower of als ceremoniemeester. Lynn is dol op bruiloften en staat graag bruidsparen bij op hun speciale dag. Maar weddingplanner is Lynn niet altijd geweest. Zij volgde de opleiding Facility Management toen ze ontdekte dat haar hart ergens anders lag.

Lynn: ‘Dit was niet wat ik met mijn leven wilde doen, maar wat dan wel? Ik vind organiseren erg leuk, ben een enorme fan van Disney en gek op romantiek. Toen ik op een avond, heel slecht en typisch, naar de film “The Weddingplanner” met Jennifer Lopez zat te kijken, wist ik het. Op internet zocht ik naar meer informatie en zo kwam ik er achter dat er hele studies voor het beroep weddingplanner bestaan. Ik had nog een beetje geld op mijn rekening en ben toen het eerste deel van de opleiding gaan volgen.’

De romantiekliefhebber in hart en nieren twijfelde weleens of ze de juiste keuze had gemaakt. Lynn herkende zichzelf niet in de weddingplanner zoals zij deze op tv en internet zag. Op en top verzorgde dames met strakke jurkjes en hoge hakken. ‘Maar zodra ik op Pinterest kijk of ik mijn Bruid & Bruidegom (red. een magazine) open gaat mijn hart weer sneller kloppen. Dit wil ik echt.’ Op dit moment is het rustig in de agenda van Imagine Weddings. ‘Ik doe dit niet om rijk van te worden, maar om plezier te hebben. Om een baan te hebben waar je van geniet en waar je niet iedere ochtend om 08.00 uur heensjokt.’

Als weddingplanner weet Lynn precies hoe ze haar eigen bruiloft voor ogen heeft. Vriend Hans is nog niet op zijn knieën gegaan, maar als hij dat doet moet hij wel van goeden huize komen. Lynn: ‘Mijn droom was altijd om op St. Maarten te trouwen. Maar dat past momenteel niet in ons budget. Een bruiloft in een groot kasteel in Nederland lijkt mij geweldig. Een heel weekend. Vrijdag met zijn allen daarheen en zondagmiddag aan het eind van de middag terug.’ Lynn raadt iedereen aan om een weddingplanner in touw te nemen omdat dat veel werk en tijd bespaart. ‘Een onervaren bruidspaar is al gauw 200-300 uur zoet met de organisatie van hun bruiloft. Een professional weet van heel veel dingen van alles af en laat je daarnaast ook nadenken over de verschillende mogelijkheden. Je hoeft bijvoorbeeld niet in het stadshuis te trouwen.’ Als het om haar eigen bruiloft gaat denkt ze af te kunnen met een ceremoniemeester, zodat ze tijdens het weekend niet alles zelf hoeft te regelen. ‘Ik wil echt kunnen genieten. Ik weet zeker dat ik mij toch overal mee ga bemoeien, maar ik wil iemand hebben die mij daarin ondersteunt’.

Als het om de bruiloft van een ander gaat kan Lynn op allerlei fronten ondersteuning bieden. ‘Ik bied verschillende diensten aan, waaronder de styling. Het organiseren van een thema bruiloft is geweldig. Van bohemian en vintage weddings tot Alice in Wonderland. Groene bruiloften (biologisch) en festivalweddings waar men in een tent trouwt en feest zijn momenteel populair.’ Lynn organiseert ook, op verzoek, bridal showers. Het is een nieuw concept, nog redelijk onbekend in Nederland. ‘Een bridal shower is echt een moment om samen thuis de verloving te vieren voor de bruid. De bruid krijgt dan cadeautjes. Ik vind het ideaal omdat je dan de mogelijkheid hebt om moeder en schoonmoeder uit te nodigen die je waarschijnlijk niet op je vrijgezellenfeest erbij wilt hebben.’

De tips van Lynn:

1. ‘Bezuinig nooit op een fotograaf. Ik zie veel bruidsparen die een neef of buurman inschakelen omdat die het gratis doet, maar deze foto’s zijn voor de rest van je leven. Je kan het niet opnieuw doen.’

2. ‘Ook al heb je een klein budget, decoratie is belangrijk. Voor honderd euro kan je veel zelf doen. Op internet staan diverse tutorials.’

3. ‘Denk ook eens out of the box. Je kan in plaats van een receptie een high tea of borrel geven. Het diner kan ook een friettentje, crêpes of een bbq zijn. Draai het eens om. ‘s Middags het feest en ‘s avonds trouwen. Het kan allemaal zoveel leuker!’

Kijk voor meer informatie op: www.imagineweddings.nl

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *