Maaltijdsalade met chutney

Geen Allerhande foto dit keer, maar een zelfgemaakt recept. Voor de nieuwsgierigen onder ons.. Hier kan je kijken hoe de salade eruit hoort te zien. Het is een maaltijdsalade met een chutney van zilveruitjes, spinazie, een eitje, officieel horen er ook cashewnoten in, maar die vind ik zelf te duur. Het smaakte prima! De chutney maak je door zilveruitjes met vocht in te koken met ketchup, kerriepoeder en basterdsuiker. Het resultaat is een hele lekkere zoete smaak. Hieronder het volledige recept (4 personen) voor als jullie het willen uitproberen:

1 potje zilveruitjes (320 g)
4 el ketchup
2 tl kerriepoeder (potje 50 g)
2 el donkere basterdsuiker
4 el extra vierge olijfolie
200 g bacon (in repen)
4 eieren
1 komkommer
300 g spinazie
80 g gezouten cashewnoten (zak 500 g)

1. Doe de zilveruitjes met vocht, de ketchup, kerriepoeder en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Kook in 5 min. in tot chutney. Schep in een kom en laat iets afkoelen.

2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bacon in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de eieren.

3. Schaaf ondertussen de komkommer in plakjes en verdeel met de bacon en spinazie over 4 borden. Verdeel de chutney erover en leg op elk bord een gebakken ei. Bestrooi met de cashewnoten. Lekker met stokbrood.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *