Foodelicious: een ei dat hoort erbij

Nu de aprilmaand is begonnen kunnen we losgaan met heerlijke paasrecepten. Bijvoorbeeld gepocheerde eieren in rode wijn saus, een recept van de website lekkerinhetleven. Klinkt goed toch!

Wat heb je nodig? (4 personen)

2 teentjes knoflook, 
2 wortels, 300 g knolselder, 1 prei, 2 el olijfolie, 1 laurierblad, 2 – 3 kruidnagels, 300 ml droge rode wijn, 400 ml groentebouillon, 4 eieren, 50 ml azijn, 4 witte boterhammen, basilicum, zout en peper.

Hoe ga je te werk?

1. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Was en schil de wortels en snij ze in schijfjes. Was en schil de knolselderij en snij in blokjes. Snij de prei in de lengte door, was en snij in schijfjes.

2. Verwarm de olie in een pan. Laat de knoflook en groente even bakken in de olie. Voeg het laurierblad en de kruidnagels toe en giet de rode wijn erbij.

3. Laat ongeveer 10 minuten inkoken op een hoog vuur. Voeg daarna de bouillon toe en kook nog eens 10 minuten.

4. Pocheer de eieren.

5. Breng de rode wijn saus op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Leg op elk bord een gepocheerd ei en voeg peper en zout naar smaak toe. Garneer met basilicum en serveer met het wit brood.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *