Koreaanse Bibimbap

De nieuwe Allerhande is uit. Ik kan daar heerlijk van genieten. Lekker door recepten heen bladeren en nog gratis ook. Maar genoeg reclame voor de Allerhande. Tijd voor een lekker recept. Deze maand staat in het teken van Aziatisch koken, dit recept heeft Koreaanse Bibimbap.

Je hebt nodig (4 personen):

Hoe maak je het:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng in een kom met het gehakt, de sesamolie en sojasaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2. Snijd de courgette in reepjes van 10 cm lang en 3 mm dik (julienne).

3. Verhit 1 el wokolie in een wok en bak het gehakt in 4 min. rul. Verhit ondertussen 1 el wokolie in een koekenpan en bak de courgette 1 min. Neem uit de pan en bak op dezelfde manier de peen julienne.

4. Doe de taugé in een vergiet en schenk er 1 liter kokend water over. Bak in de rest van de wokolie in de koekenpan de eieren.

5. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Leg langs de randen van de kom de groente en het gehakt apart van elkaar. Leg het ei erop en serveer de chilisaus ernaast.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *