Media: Ja-maar … huh?!

De techniek van het Omdenken, een aantal jaren geleden nog volledig onbekend, inmiddels loopt iedereen er mee weg. Of je anders met situaties wilt omgaan of niet, dit boek laat je op een creatieve manier naar jouw problemen kijken. En zijn het eigenlijk wel beren op de weg of zijn dit juist kansen? Voor de tweede of misschien al derde keer heb ik het boek uit de kast gepakt. Ik wil graag een klein stukje met jullie delen. Deze passage gaat over zaken die niet beïnvloedbaar zijn, maar waar wij toch veel energie insteken.

‘Mijn man snurkt.’
Oké, hij snurkt. En wat dan nog? Neem een andere kamer. Ga bij hem weg. Doe oordopjes in. Snurk terug. Wees blij. Zolang hij snurkt haalt hij adem.

‘Mijn vader gaf mij nooit complimentjes.’
Oké. Erg. En dat deed pijn. Maar het is voorbij. Je hebt het tot hier prima gered. Je bent nu zelf een grote jongen van 52.

‘Mensen zitten maar hardop mobiel te bellen.’
Wees blij dat je de andere kant van de lijn niet hoeft te horen..

‘Ik word oud.’
Ga weg…

Je beklagen over dingen die je niet kunt veranderen is begrijpelijk, maar als je dat blijft doen gaat het al snel over in zeuren, mekkeren en jammeren. Dingen gebeuren en het geeft rust ze te accepteren. Grow up.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *