Media: bibliotheek in de straat

Overgewaaid vanuit Amerika, zoals zoveel trends; het doorgeefboek. In Flow 1 van 2014 wordt het principe van jouw eigen little free library toegelicht. Om bij het begin te beginnen, wat is het? Een little free library is vaak een klein huisje, of een groot vogelhuis, met daarin boeken. Deze bibliotheek vul je met eigen boeken, die je hebt gelezen en die het niet waard zijn om te verstoffen in de boekenkast. Boeken waar je echt van houdt, die moet je loslaten. Doorgeven. Zodat andere mensen ook kunnen genieten van deze pareltjes. De bedoeling van het huisje is dat mensen uit de buurt boeken meenemen en zelf ook een boek achterlaten. Zo blijven deze mooie boeken onder de mensen en kom je meteen in contact met buurtbewoners. Inmiddels hebben wereldwijd ruim vierduizend mensen zich aangesloten bij littlefreelibrary.org. Naar schatting zijn er 15.000 Free Library’s in 55 landen, waaronder ook Nederland. Voor meer informatie en boekendoorgeefkaartjes: Flow Magazine.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *