Foodelicious: pompoenstamppot met appel en kaas

Wat heb jij vanavond op tafel? Een waterkersstamppot, knolselderijstamppot, andijviestamppot, broccolistamppot, venkelstamppot, witlof-appelstamppot, wortel- sperziebonenstamppot of een preistamppotje? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het tuinerwtenstamppotje, de courgettestamppot en de spitskoolstamppot. Er zijn talloze combinaties om deze ‘winter’ door te komen met de stamper.

Mijn persoonlijke favoriet is de spruitjesstamppot. Spruitjes even koken, beetje knapperig laten en door de aardappel stampen. Spekjes erbij, gehaktballetje, en ook lekker.. een beetje kerriepoeder. Vind je een spruitjesstamppot afgezaagd? Dan heb ik nog een optie. Dit recept komt van de website van Allerhande. Net even iets anders.

Voor deze pompoenstamppot met appel en kaas (4 personen) heb je nodig:

1 pak pompoen (450 g, diepvries);
2 friszure en knapperige appels (bijv. Granny Smith), in blokjes;
2 el olijfolie;
2 tl gemalen komijn;
1 kg aardappelen iets kruimig;
100 ml magere melk;
1/2 tl gemalen kaneel;
150 g belegen geitenkaas, geraspt.

Hoe gaat het in zijn werk:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de pompoen en appel in een kom met de olie, komijn, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 min. in de oven.

2. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Stamp fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe. Meng het pompoen-appelmengsel, de kaneel en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met falafelballetjes.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *