Zo maak je macarons

Inspiratie opdoen in Le Paris is geen straf. Willen jullie ook thuis genieten van heerlijke Franse lekkernijen? Probeer dan eens dit recept van 24Kitchen voor macarons. Typische Franse koekjes die in Parijs onbetaalbaar zijn.

Wat heb je nodig voor de macarons:
40 ml water, 150 g suiker, 110 g eiwit, 150 g amandelpoeder, 150 g poedersuiker en 0.5 tl cacaopoeder.

Voor de witte chocolade ganache:
300 ml room, 50 g suiker en  575 g witte chocolade.

Daarnaast maak je gebruik van:
2 spuitzakken, 2 gladde spuitmondjes, een handmixer, keukenthermometer en bakpapier.

Hoe ga je aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  • Kook in een pan het water met de suiker tot 118 ºC.
  • Klop met gebruik van een mixer 55 gram eiwit stijf en schenk de suikersiroop er in een dun straaltje bij. Laat circa 10 minuten koud kloppen.
  • Meng in een kom amandelpoeder, het resterende eiwit, poedersuiker en cacaopoeder. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen.
  • Vul een spuitzak met glad spuitmondje met het eiwitschuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat gelijke dopjes. Laat de macarons 3 uur drogen op kamertemperatuur.
  • Bak de macarons in de oven in circa 8 minuten droog.

Witte chocolade ganache:

  • Breng de room met de suiker aan de kook.
  • Meng de chocolade door de room, haal de pan van het vuur en laat rustig smelten.
  • Schep de ganache in een spuitzak en laat in de koelkast opstijven.
  • Spuit een toef ganache op de platte kant van een macaron en duw er een tweede tegenaan.

Probeer nu WeightWatchers online. Eenvoudig, persoonlijk en effectief
 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *