Curious: moderne kunst bij het grofvuil

Het zal je maar gebeuren. Je bent lekker aan het werk, zoals je dat iedere dag doet. Druk aan het poetsen. Vandaag ben je aan het werk in een galerie. Niets vreemds aan natuurlijk. Je ruimt even wat koekkruimels op en krijgt vervolgens een rekening gepresenteerd waar je u tegen zegt. Het overkwam een schoonmaakster in Italië. Zij gooide per ongeluk twee moderne kunstwerken weg. Één van de stukken bestond uit koekjes en koekkruimels. De verzekering van het schoonmaakbedrijf zal naar alle waarschijnlijkheid de schade dekken. Het is niet de eerste keer dat moderne kunst niet wordt herkend. In 2001 werd een kunstwerk van Damien Hirst weggegooid in Londen. Het stuk bestond uit een asbak, vieze koffiekopjes, lege bierflesjes en verkreukelde kranten.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *