Foodelicious: slank in het nieuwe jaar

Is iedereen alweer klaar met zijn of haar goede voornemens voor 2014? Naast stoppen met roken staat afvallen altijd hoog in het voornemenlijstje. Afvallen is niet leuk, dat zal ook zeker ik niet ontkennen. Maar het hoeft niet een straf te zijn. Gevarieerd eten, gezonde tussendoortjes en niet snoepen. Nooit niet? Nee, je mag best af en toe jezelf laten gaan. Hier alvast een lekker recept uit de nieuwe Allerhande om je op weg te helpen. Geen zin in konijnenvoer? Kip met noodles is ook prima of bijvoorbeeld meergranen pasta met zelfgemaakte tomatensaus. Door voor een volkoren of meergranen variant te kiezen zit je ook sneller vol.

Voor deze geroosterde bietensalade heb je nodig:

500 g gekookte bieten
4 el extra vierge olijfolie
1 tl grof zeezout
50 g pistachenoten
2 handsinaasappels
150 g geitenkaas +
2 el balsamicoazijn
1/2 bakje basilicum (a 15 g, alleen de blaadjes)

Je maakt het als volgt:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bietjes, snijd ze in partjes en doe ze in de grote ovenschaal. Besprenkel de bietjes met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 20 min. in de oven.
2. Doe de pistachenoten in de kleine ovenschaal en rooster 8 min. in de oven naast de bietjes. Neem de noten uit de oven en laat afkoelen op een bord. Neem de bietjes uit de oven, schep op een platte schaal en laat iets afkoelen.
3. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Verdeel de sinaasappelpartjes over de bietjes en verkruimel de kaas erover.
4. Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en bestrooi met de pistachenoten. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *