Curious: McDonalds dieet

Scheikundeleraar John Cisna uit Ankeny (VS) besloot na het zien van de documentaire ‘Supersize Me’ zelf een McDonalds dieet uit te proberen. Hij kwam, samen met zijn studenten, tot een hele andere conclusie. Etenswaren van de McDonalds schijnen niet zo slecht te zijn als er in ‘Supersize Me’ wordt gesuggereerd.  Cisna: ‘Ik kan alles bij McDonalds eten, zolang ik wil. Als ik maar de rest van de dag goed oplet’.

Negentig dagen lang nuttigde hij zijn ontbijt, lunch en avondeten bij de fastfoodketen. Hij hield zich strikt aan 2000 calorieën per dag en probeerde dicht bij de dagelijks aanbevolen hoeveelheid te blijven voor koolhydraten, proteïne etc. De lokale franchisenemer van McDonalds was benieuwd naar de resultaten en liet Cisna gratis eten gedurende deze negentig dagen. Cisna’s studenten stelden de maaltijden samen. Een dagelijks dieet zag er als volgt uit: twee eieren voor ontbijt, havermout en melk. Voor de lunch een salade en ‘s avonds een meer traditionele McDonalds maaltijd.

Hij heeft niet alleen salades gegeten maar ook Big Macs, Quater Pounders, sundaes en ijshoorntjes. Na negentig dagen is Cisna 17 kilo afgevallen. Hij is niet verrast door zijn gewichtsverlies omdat hij iedere dag aan een vorm van beweging heeft gedaan en niet meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën heeft genuttigd.

Bron: kcci.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *