Hotspots: shopadresjes in Valkenburg & Maastricht

De grote en bekende winkelketens zijn fijn. Je kan er heerlijk shoppen en je weet, in welke stad je ook komt, wat je er kan vinden. Geen grote verrassingen, even snel naar binnen voor dat ene product, broodje of goedkope zwarte pumps. Maar soms wil je ook weleens iets anders. Een originele armband bijvoorbeeld waar je nog niet iedereen mee ziet lopen. Deze adresjes in Valkenburg en één in Maastricht zijn de moeite waard. Ben je in de buurt? Loop dan even hier naar binnen. Ik werd er enthousiast van!

Sfeerwinkel ‘Mooi Zo’ zit in het centrum van Valkenburg. Op de hoek van het Theodoor Dorrenplein en de Passage vind je dit kleine winkeltje met een assortiment toegespitst op home & living, mode accessoires en outdoor & garden. Mooi Zo is zeven dagen per week geopend. Een aanrader? De fel gekleurde metalen dierfiguren. Mooi gemaakt en grappig om te zien. De website: www.sfeerwinkelmooizo.nl

‘Bij Fientje’ heeft helaas geen website, maar wel een Facebookpagina. Bij deze winkel kan je terecht voor lampen, vazen, kaarsenstandaarden, kussens en nog veel meer. De kleuren en de sfeer van de collectie doet je denken aan Pip. Adres: Jan Deckerstraat 6 (Valkenburg). 

‘Sfeerleven’ zit aan de Muntstraat 11 (Valkenburg). Deze winkel heeft glaswerk, cadeauverpakkingen, kussens, lampen, figuren en beelden. Alles voor entree/tuin, woonkamer, keuken/eetkamer, badkamer/wc, slaap/kinderkamer en op persoonlijk gebied (armbanden en accessoires). De gekleurde, rijkelijk versierde armbanden kosten tussen de 3 en 10 euro. Goed te doen dus! De website: www.sfeerleven.nl

Treasure Trove is de cliché sourvenirswinkel, maar dan met een twist. Van koekoeksklokken tot Maria beelden en van Tiffany lampen tot weerhuisjes.  Alles even kitscherig.  Treasure Trove zit in het centrum van Valkenburg aan de Berkelstraat 17. Treasure Trove heeft geen goede website, maar wel een pagina online staan waar je een idee krijgt van het assortiment: http://www.treasuretrove.nl/

In Maastricht sprong Vinilo in het oog aan de Wyckerbrugstraat 60. Gifts, gadgets, metal signs, vinyl records,
eletronic, bags en cadeux. Briljant is de badstop met een Titanicbootje eraan. Of het sauspistool om het eten van bijvoorbeeld een hotdog nog gemakkelijker te maken. Onderzetters in de vorm van LP platen, alles voor de Volkswagenliefhebber en vooral leuke en aparte hebbedingetjes. De website: www.vinilo.nl

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *