Foodelicious: stoofpeertjes

Stoofpeertjes maken voor de kerst, lekker! Je hebt hiervoor nodig: 1 kilo stoofperen, 65 gram kristalsuiker, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 2 kruidnagels, 1/2 sinaasappelschil en 1 eetlepel maïzena. Hoe gaat dat in zijn werk? Nou redelijk eenvoudig.

  • Je schilt de peren, halveert deze en haalt de kern eruit.
  • Vul een ruime pan voor een kwart met water en leg het kaneelstokje, de steranijs, kruidnagels, suiker en sinaasappelschil erin.
  • Voeg de peren toe en zet de pan op het vuur. Breng aan de kook en leg de deksel schuin op depan.
  • Kook de peren 3,5 uur. Vul indien nodig, het water bij.
  • Schep de peren, het kaneelstokje, de steranijs, kruidnagels en sinaasappelschil uit de pan.
  • Meng een eetlepel water met maïzena. Voeg toe aan het kookvocht en breng aan de kook. Laat koken tot het vocht de gewenste dikte heeft.
  • Doe de peren terug in de pan. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Recept: yummyinmytummy.nl Foto: francesakookt.nl

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *