Foodelicious: kerstham met dille

Geniet met kerst van deze beenham. Een lekker recept van Allerhande wat niet al te moeilijk is.

Ingrediënten:
1 eetlepel honing, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 beenham (700 gram, op kamertemperatuur), 30 gram boter, 2/3 bakje dille (a 15 gram) en twee eetlepels grove mosterd.

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrijk de beenham ermee. Leg de ham met de boter in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.

2. Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom met de mosterd. Bestrijk na het bakken de beenham ermee. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel aan.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *